Skikampioene Seizinger mist motivatie en stopt

Drievoudig olympisch skikampioene Katja Seizinger heeft een punt achter haar carrière gezet. De 26-jarige Duitse maakte haar afscheid gisteren bekend. Seizinger geeft de voorkeur aan haar maatschappelijke loopbaan.

Seizinger raakte vorig jaar juni tijdens een training ernstig geblesseerd aan de knie. Ze miste daardoor afgelopen winter alle wedstrijden. De skister is nu weer volledig hersteld, maar de motivatie ontbreekt om haar carrière voort te zetten. Seizinger won tijdens de Olympische Spelen van Lillehammer (1994) goud in de afdaling. Ze was vier jaar later in Nagano zelfs goed voor twee keer goud, zowel in de afdaling als in de combinatie. In Albertville (1992) behaalde Seizinger brons in de Super-G. Ze werd een jaar later wereldkampioene in deze discipline. (SID)