Selectie: Radio

O.V.T. De katholieke kerk zond duizenden missionarissen over de hele wereld uit om de heidenen te `redden'. De thuisblijvers naaiden, haalden geld en zilverpapier op en voetbalden voor de missieposten. Ooggetuigen vertellen over missie-liefde. Radio 1, 10.00-12.00u.

Klassiekenzo. Aandacht voor Reigen, de nieuwe productie van de Nationale Reisopera, Frank Groothofs cd De terugkeer van Odysseus en een gesprek met Hans Vroomans over het Metropole Orkest. Radio 4, 13.00-14.00u.

Schepper & Co. Magazine over geloof en samenleving. Vandaag onder meer over Prinses Juliana. Radio 5, 15.00-17.00u.

Weekendcafé. Thema-uitzending over allochtonen en drama. Allochtonen worden op tv, in film en op de planken altijd in probleemsituaties afgebeeld. Spelen vooroordelen daarbij een rol? Vier allochtone acteurs discussiëren.

Radio 2, 16.00-18.00u.

BuZz. Annemarie Eigenhuis, de nieuwe voorzitter van het Landelijke Actie Komitee Scholieren (LAKS) praat over idealisme en liefde, en geeft een vernietigend oordeel over het studiehuis.

Radio3, 18.00-20.00u.