Selectie: Radio

Spektakel. Special over beeldhouwster Sara de Swart, de `muze van de Tachtigers' op wie schrijver en schilder Eduard Karsen obsessief verliefd werd. Aan de hand van gesprekken met Tachtigerskenner Rein van der Wiel en een achterneef van De Swart wordt geprobeerd de moeizame relatie te reconstrueren. ,,Ik voelde dat ik die vrouw nimmer bereiken zou. Maar tien magneten trokken mij tot haar aan". Op bevel van de rechtbank moest Karsen zijn excuses aanbieden voor herhaaldelijk stalken. Radio 5, 17.02-18.00u.

Het roze Rijk. Hetero's die met een buitenlandse partner willen trouwen en samen gaan wonen in Nederland, kunnen dat makkelijker dan homo's die hetzelfde willen middels een geregistreerd partnerschap. Er worden hogere inkomenseisen gesteld. Een homostel is inmiddels naar de rechter gestapt en D'66 heeft kamervragen gesteld. Ook over vrijwilligers die zich ontfermen over oudere homo's die zich geïsoleerd voelen. Radio 5, 18.02-19.45u.