Pleidooi voor nieuw fonds

Er moet een Stimuleringsfonds voor Culturele Diversiteit komen. Dit stellen meer dan tweehonderd ondertekenaars van een pamflet dat gisteren in Amsterdam aan staatssecretaris Van der Ploeg van Cultuur is aangeboden. De ondertekenaars vinden dat het subsidiebeleid te weinig gericht is op de multiculturele samenleving. De ondertekenaars, onder wie Eerste-Kamerlid J. Franssen, ex-burgemeester E. van Thijn en prominenten uit de kunst- en cultuurwereld, verenigden zich eenmalig en op persoonlijke titel in de initiatiefgroep `Tussen Schip en Wal'. Om te beginnen, vindt Tussen Schip en Wal, zou 7 procent van de cultuurbegroting aan culturele diversiteit besteed moeten worden. Van der Ploeg zei dat hij het pamflet als steun in de rug ervoer voor zijn nota over culturele diversiteit die over enkele weken uitkomt. (ANP)