Museumwinkel

Leuk, zo'n stukje free publicity over de museumwinkel in de Kunsthal (NRC Handelsblad, 22 april). Jammer dat het artikel niet vermeldt dat een bezoek aan deze winkel uitsluitend is weggelegd voor diegenen die eerst het toegangsbewijs tot de Kunsthal á vijftien gulden hebben aangeschaft.

Het zou wel zo klantvriendelijk zijn als de bezoeker er een nachtje over kan slapen alvorens hij beslist een horloge van 239 gulden of een wollen Desso-wandkleed van 915 gulden aan te schaffen. Maar dat zit `m wellicht eerder in de klantvriendelijkheid van de Kunsthal, dan van exploitant Jan van Capellen van de Museum Shop.

Is het niet logischer (ook in commercieel opzicht) dat dergelijke winkels ook toegankelijk zijn voor mensen die, om wat voor reden dan ook, niet op dat moment van plan zijn de Kunsthal zelf te bezoeken, zoals dat bijvoorbeeld in museum Boijmans van Beuningen wel mogelijk is?