Kaping Duitse bus nabij Venlo beëindigd

Een kaping van een Duitse stadsbus met drie passagiers en een chauffeur is gisteravond geweldloos beëindigd op Nederlands grondgebied, in de buurt van Venlo.

Een onopvallend Duits arrestatieteam wist de Duitse gijzelnemer, een 28-jarige gewapende man uit Gelsenkirchen, rond 19.30 uur te arresteren. Dat gebeurde toen de gijzelnemer de chauffeur vlak na de Duits-Nederlandse grens verzocht te stoppen.

De man was op dat moment gewapend en had een van de passagiers onder schot. Hij gaf zich direct over. De Nederlandse politie stond langs de A67 (Venlo-Eindhoven) massaal paraat om de bus op te vangen. Niemand raakte bij de actie gewond.

De lijnbus werd rond half zes in de buurt van de Duitse stad Gelsenkirchen gekaapt en reed vervolgens via de Duitse A40 de A67 op, Nederland in. Volgens een politiewoordvoerder kwam de gijzelnemer door ,,problemen in de relationele sfeer'' tot de kaping.

De man is gisteravond op het politiebureau in Venlo in verzekering gesteld. De politie verwacht dat Duitsland in de loop van het weekeinde een uitleveringsverzoek zal indienen. De slachtoffers keerden na verhoor gisteravond nog terug naar Duitsland.