Britse economie groeit nauwelijks meer

De groei van de Britse economie is vrijwel tot staan gekomen. Het bruto binnenlands product (bbp) was in het eerste kwartaal van dit jaar slechts 0,1 procent groter dan in het laatste trimester van 1998, zo blijkt uit gepubliceerde voorlopige cijfers van het nationale bureau voor statistiek. Het bbp groeide in het eerste kwartaal ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar met 0,7 procent. Dat de economie in het vierde kwartaal nog licht groeide, was te danken aan de dienstensector. De goederenproductie verminderde ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De meeste economen gaan ervan uit dat de Britse economie nu het dieptepunt heeft bereikt en kan ontkomen aan een recessie. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorspelde eerder deze week voor dit jaar een economische groei van 0,7 procent na 2,1 procent in 1998. Volgend jaar wordt het weer 2,1 procent. (ANP)