WILDZWIJNBOUT MET GNOCCHI

Doe de wijn in een grote schaal en voeg de jeneverbessen, laurier- en saliebladen toe. Leg er het wildzwijn in en dek de schaal af. Laat het 6 uur marineren. Draai het vlees af en toe om. Kook de aardappels met schil gaar. Giet ze af, pel ze en stamp ze – warm - tot een puree. Meng de dooiers erdoor. Voeg bloem toe – meng weer – en breng op smaak met zout en peper. Bestuif uw handen met bloem en kneed het mengsel tot een stijf deeg. Neem hiervan een stuk en rol het op een met bloem bestoven werkvlak tot een rolletje van ca. 2 cm doorsnee. Doe hetzelfde met de rest. Snijd stukjes van 3 cm van de rolletjes en leg ze naast elkaar op een met bloem bestoven bakplaat. Dek ze af met vetvrij papier. Bewaar het een aantal uren op een koele plek. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Zeef de marinade en bewaar het vocht en de kruiden in aparte kommen. Verhit de olijfolie in een zware pan op een middelhoog vuur. Doe er het vlees in en bak dat in ca. 10 min. rondom bruin. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en schep om met de olie. Laat 2 minuten zachtjes bakken. Voeg de tomaten, de kruiden van de marinade en zout en peper toe en laat alles 30 min. op een matig vuur stoven, waarbij u het vlees om de 10 min. omdraait en het regelmatig met smoornat bedruipt. Giet de helft van de marinade over het vlees en laat weer 30 min. zachtjes stoven, waarbij u het vlees om de 10 minuten omdraait en bedruipt. Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg het deksel op de pan en neem die van het vuur. Laat het vlees rusten terwijl u de gnocchi kookt. Breng een pan van circa 5 liter inhoud met gezouten water aan de kook. Doe er zo veel gnocchi in dat ze naast elkaar op de bodem van de pan kunnen liggen en kook ze 3 minuten tot ze naar boven drijven. Schep ze zodra ze boven drijven uit het water en doe ze in een brede schaal met wat gesmolten boter of met wat saus van het vlees. Dek ze af om ze warm te houden. Kook de rest van de gnocchi op dezelfde wijze. Snijd het zwijn in plakken en leg ze op verwarmde borden. Doe er de gnocchi bij en schep er saus over.