Van Rijn weg bij NIB

Opnieuw heeft een commissaris van de Nationale Investeringsbank (NIB) zich tijdelijk teruggetrokken wegens onverenigbaarheid van belangen bij het bod van de pensioenfondsen ABP en PGGM op NIB.

Gisteren stapte commissaris J. van Rijn op om de schijn van een belangenconflict met zijn functie als commissaris bij ING te vermijden. ING bezit ruim 20 procent van de aandelen en beraadt zich op aanmelding van dit pakket.

ING-voorzitter G. van der Lugt van ING trad dinsdag tijdelijk terug als commissaris bij de NIB, eveneens om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden. Commissarissen van ING houden zich overigens niet bezig met beslissingen over de verkoop van aandelenpakketten.

De negen commissarissen van de NIB, inclusief Van der Lugt en Van Rijn, gingen eerder akkoord met de hoogte van het bod en de strategische samenwerking van de NIB met de twee pensioenfondsen. Aandeelhouders moeten uiterlijk volgende week donderdag beslissen of zij ingaan op het bod.