Tuinbouw zorgt voor splitsing gassector

De gaslevering aan de tuinbouwsector heeft tot een splitsing in de gaswereld geleid. Westland Energie maakte gisteren bekend uit coöperatie Enercom te stappen. Het bedrijf wil zich profileren als de landelijke energieleverancier voor de tuinbouwsector en denkt dat het best zelfstandig te kunnen doen. De zestien overgebleven bedrijven in de coöperatie hebben een eigen afdeling tuinbouw opgezet ,,Wij zullen deze markt agressief opgaan. Wij zijn nu een goede tweede na Westland Energie'', zegt directeur J. de Haas.De tuinders worden in 2002 vrij in de keus van hun energieleverancier. Westland Energie wil dan de vleugels uitslaan uitslaan naar de tuinbouwgebieden in Delftland, rond Aalsmeer, in Noord-Limburg en Oost-Brabant. Het gaat om een markt van zo'n 10.000 tuinders die gezamenlijk 4,5 miljard kubieke meter gas verbruiken. (ANP)