Selectie: Radio

De Recensenten. Schrijver Karel Glastra van Loon en regisseur Ger Poppelaars praten met elkaar over elkaars werk. Van Poppelaars ging onlangs de film Missing Link in première en van Glastra verscheen De Passievrucht. Radio 1, 20.00-21.00u.

Uit het Nieuws. Claire Polak praat met prof. Peter Hoefnagels, emeritus hoogleraar criminologie en familierecht en oud-senator (D66). Hij is bekend als de grondlegger van scheidingsbemiddeling en door zijn uitspraken over vandalisme. ,,Sommige nieuwbouw is zelf crimineel.'' Radio 1, 21.00-22.00u.

De Avonden. Na het gesproken uitzicht debatteren Maartje Somers, Martin Bril en Bas Heijne over de film Sue en het `dirty realism' van Honoré de Balzac, wiens roman Nicht Bette in een nieuwe vertaling verscheen. Rond halftwaalf sluit H. Heeresma de week af. Radio 5, 22.02-24.00u.