Mag een leguaan geaaid?

Vorig weekeinde was het nationale dierentuin weekend. Bezoekers mochten daarom in de keukens van de Amsterdamse dierentuin rondneuzen en onze correspondent (11) in Artis was erbij.

De verslaggeefster van Artis neemt een kijkje achter de schermen van de reptielen, daar waar het eten wordt gemaakt. Het ziet er eng uit want er liggen heel veel dooie ratten met bijna al hun haar er nog op maar hier en daar (vooral op de rug) kale plekken. Verder zitten er in bakjes nog krekels en sprinkhanen maar deze zijn wel levend. Als je verder loopt zie je een gewone keuken maar waar toch ratten enz. worden klaargemaakt om verscheurd te worden. Een hele grote phyton zit voor een soort stevig gaas te wachten tot hij zijn maaltijd krijgt opgediend. En eigenlijk zitten alle dieren zo. Maar de neushoornleguaan laat zich `vertroetelen' (want hij denkt ,,Laat die mensen toch oprotten ik wil gewoon de eerste zijn die eten krijgt'') alleen komt er een oppasser die zegt dat je hem niet mag aaien, gelukkig voor die leguaan.

Een kort interview met deze oppasser:

,,Waarom mochten de mensen de dieren niet aaien?''

,,De dieren worden daar gek van.''

,,Vind u die ratten sprinkhanen en krekels niet eng om aan de dieren te geven?''

,,Je went er aan dus nu vind ik het niet meer eng,''

,,Wat vindt u van deze `kijk achter de schermendag'?''

,,Zelf heb ik er niet zo'n oordeel over maar het is leuk voor de mensen dat ze het van de kant van de oppassers kunnen bekijken,''

,,Wat is hier uw lievelingsdier?''

,,Ik heb niet speciaal een lievelingsdier hier maar ik vind de tijgerphyton en de neushoornleguaan erg leuk.''