Gert en Hermien

DUIVEN – Het Nederlandse zingende echtpaar Gert en Hermien Timmerman, bekend van hits als `Duiven op de Dam', gaat uit elkaar. Het initiatief tot de echtscheiding werd genomen door Hermien Timmerman (55). Gert Timmerman (61) heeft haar besluit aanvaard. Anderhalf jaar geleden werd Hermien Timmerman getroffen door een hartinfarct. Gert Timmerman zette toen zijn carrière alleen voort. Dit lijkt de oorzaak van de scheiding. ,,Mijn vader is nog altijd de topartiest, die bruist van de energie'', zei dochter Sandra Timmerman in het Algemeen Dagblad. ,,Mijn moeder wil alleen maar rust.''

KRUIS – Het gaat nog steeds niet goed met de Amerikaanse rappers. In februari werd Big L vermoord, in maart Freaky Tah (van de Lost Boyz), en Ol' Dirty Bastard van de Wu Tang Clan wordt vrijwel iedere week gearresteerd. Vorige week is ook wonderboy Puff Daddy gearresteerd. De producer van I'll Be Missing You wordt verdacht van mishandeling van manager Steve Stoute. Met een stoelpoot, telefoon en champagnefles zouden Daddy en twee anderen op Stoute hebben ingeslagen.

Reden van de mishandeling was een meningsverschil over een videoclip, waarin Puff Daddy onder meer hangend aan een kruis de woorden `I think I like this' mompelt. Stoute had volgens Puff Daddy beloofd dat deze scène uit de clip zou worden verwijderd, maar bij de première bleek deze er nog steeds in te zitten.

Stoute moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis met een gebroken arm, hoofdwonden en verschillende kneuzingen.

POLAROIDS – De Britse zangeres Victoria Adams, lid van de meisjespopgroep The Spice Girls, is `geschokt', omdat de eerste foto's van haar onlangs geboren zoon Brooklyn vermoedelijk zijn gestolen. De twee foto's, die vlak na de geboorte in het ziekenhuis zijn genomen, zijn verdwenen uit het huis van Victoria Adams moeder, Jackie Adams. Dit gebeurde nadat de grootmoeder de foto's had laten zien aan familie en vrienden. Het gaat om polaroid-opnames, zonder negatieven en dus onvervangbaar.

Victoria Adams, beter bekend als Posh Spice, en haar verloofde, de Britse topvoetballer David Beckham, zijn bang dat de foto's nu aan het hoogst biedende tijdschrift worden verkocht.

BLOED – Een rechter in het Californische stadje Indio heeft bepaald dat het bloed van de vorig jaar overleden Amerikaanse zanger en politicus Sonny Bono beschikbaar moet worden gesteld voor onderzoek. Dit onderzoek moet uitwijzen of de 35-jarige Amerikaan Sean Machu de zoon van Bono is zoals hij beweert. Machu maakt aanspraak op de erfenis van Bono ter waarde van ongeveer 3,2. miljoen gulden. Ook de Amerikaanse zangeres Cher, die onlangs nog een langdurige nummer 1-hit had in Nederland met het nummer `Believe', eist Bono's erfenis op. Cher is de ex-echtgenote van Sonny Bono en vormde in de jaren zestig een duo met hem, dat met nummers als `I Got You' wereldhits had. Hun huwelijk overleefde de jaren zestig niet. Later werd Sonny Bono onder meer burgemeester van Palm Springs en lid van het Amerikaanse Congres. Cher bleef zingen en ging ook acteren. In januari 1998 skiede Bono tegen een boom en overleed.

Machu wil Bono's erfenis delen met Cher. Op zijn geboortebewijs, gedateerd 10 april 1964, staat vermeld dat hij de zoon is van Mimi Georgette Machu en Salvatore Bono, die van beroep `platenproducent' is.

In zijn autobiografie The Beat Goes On gaf Bono toe dat hij een affaire heeft gehad met een vrouw die Mimi heette en dat hij niet heeft bestreden dat deze Mimi een zoon van hem heeft gekregen.

Samenstelling Bernard Hulsman en Hester Carvalho