Een streep door de uier

Je ziet al weer koeien op het land, ze zijn van stal. De winter is voorbij. De meeste koeien zijn wit met zwarte of roodbruine vlekken, alsof ze op hun vel gemorst hebben. Maar er is ook een speciaal koeienras dat zwart is en midden over de rug een witte baan heeft, alsof het een laken omgebonden heeft. Dat is de Lakenvelder. Je ziet ze niet vaak, maar als je langs de snelweg de A28 komt, heb je kans in de buurt van afslag Meppel/Raalte er een paar te zien, want daar loopt de grootste kudde. Melissa Wehl (8) uit Groningen heeft zo'n Lakenvelder getekend, op aanwijzingen van haar buurvrouw, Inge. Melissa heeft Inge's aanwijzing `de streep moet door de uier lopen' goed opgevolgd en ze heeft er volgens Inge een vrolijke tekening van gemaakt: ze heeft de lach buiten de koe geplaatst.