Bolkestein lonkt naar post mededinging

Oud-fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer Bolkestein heeft zich door Europees commissaris Van Miert uitgebreid laten informeren over diens portefeuille voor mededigingsbeleid. Volgens Van Miert is het nog erg onzeker of Bolkestein een grote kans maakt op zijn post. ,,Er zijn veel kapers op de kust'', aldus de Belgische eurocommissaris. De ontmoeting met de VVD-voorman vond enkele maanden geleden al plaats tijdens een intiem diner in Brussel. Daarbij was ook Bolkesteins partijgenoot en hoogste commissie-ambtenaar Trojan aanwezig. ,,Persoonlijk kende ik Bolkestein nog niet'', aldus Van Miert. ,,Maar hij heeft wel een goede indruk op mij gemaakt. Het is echter niet aan mij om te zeggen of Bolkestein een geschikte kandidaat is.'' Van Miert liet gisteren weten te verwachten dat hij zijn post waarschijnlijk op 1 oktober verlaat. (ANP)