Banca di Roma wijst overnamebod af

De Banca di Roma, waarin ABN-Amro een toonaangevende aandeelhouder is geworden, heeft het bod van de bank San Paolo-IMI in de vorm van een aandelenruil gisteren afgewezen als ,,vijandig en onaanvaardbaar''. In een verklaring schreef de bank dat San Paolo-Imi, de grootste bank van Italië, de huidige waarde en de toekomstperspectieven van Banca di Roma te laag inschat en geen enkele bereidheid heeft vertoond voor overleg over strategie, industrieel plan, en corporate governance. Sinds ABN-Amro een belang van 8,75 procent heeft genomen in de Banca di Roma, speelt zij een belangrijke rol hierin. Cesare Geronzi, de president van de Banca di Roma, kreeg maandag op een bezoek aan Amsterdam nadrukkelijk het volle vertrouwen van ABN-Amro voor zijn strategische plannen. (Marc Leijendekker in Rome)