Abvakabo ondertekent CAO Kadaster niet

De Abvakabo FNV vindt de nieuwe arbeidsvoorwaarden voor de 2.000 werknemers van het Kadaster veel te mager. De bond heeft de CAO daarom gisteren niet ondertekend. De drie andere betrokken bonden deden dat wel. In het akkoord dat geldt voor 26 maanden wordt het loon per 1 januari 1999 wordt verhoogd met 2,5 procent en een jaar later met 1,5 procent. De Abvakabo had 3,5 procent loonsverhoging geëist plus een eindejaarsuitkering van 2 procent. Verder is de invoering van de 36-urige werkweek uitgesteld.De bond is ook -principieel- tegen de afspraak dat werknemers twintig dagen kunnen kopen of verkopen. Vrije tijd inruilen voor geld, vindt de bond niet kunnen omdat het de invoering van een kortere werkweek teniet doet. Bovendien zint een nieuwe regeling voor prestatiebeloning de Abvakabo niet. Die leidt volgens haar tot ongewenste concurrentie tussen werknemers onderling.

De ambtenarenbond van de FNV kan de nieuwe CAO echter niet meer tegenhouden. (ANP)