Zeeschildpad

Het leven van een zeeschildpad zit vol gevaren en zijn toekomst is zeer onzeker. Zijn eieren worden geroofd, de stranden waar hij zijn eieren legt worden in bezit genomen door toeristen en van zijn schild worden nog altijd souvenirs gemaakt.

Daarom is het Wereld Natuur Fonds een actie begonnen om het zeeschildpad te beschermen. Op het Indonesische eiland Bali probeert het fonds nu een veilige plek voor het dier te maken. Daarvoor is een half miljoen gulden nodig; vrienden van het zeeschildpad hebben al zo'n 300.000 gulden bijeengebracht en omdat er nog 200.000 ontbreekt zijn de zeeschildpadvrienden een actie begonnen onder het motto `Help de zeeschildpad uit de soep'. Zaterdag 24 april om 15u openen jonge toneelspelers in de galerie van Museum Naturalis de tentoonstelling `Help de turtle (Engels voor schildpad) uit de soep'. In een muzikaal verhaal `vertellen' ze over een schildpadleven, een leven vol avontuur en bedreigingen.

Veel van die wetenswaardigheden zijn terug te vinden in de 180 foto's van stoeptekeningen van schildpadden gemaakt door kinderen, 550 kleurplaten en nog 200 vrije tekeningen.

*Help de turtle uit de soep, t/m 30 mei in de Galerie van Naturalis, Darwinweg, Leiden. De toegang is gratis