Wat zie je dan?

Kip Kriel is de hoofdfiguur uit het boek Wat zie je dan van Angela de Vreede en over hem is in het Natuurmuseum Groningen een doe-tentoonstelling georganiseerd. Kriel is nieuwsgierig en hij probeert van alles over zon en schaduw, licht en donker, spiegeling en verandering te weten te komen. Want waarom reist de zon mee als je in de trein zit? Wat gebeurt er met het wateroppervlak als je een steentje in het water gooit? En waarom zijn sommige schaduwen lang en andere kort? Aan de hand van proefjes leren kinderen van 8-12 jaar hier een antwoord op te geven. Zo kunnen ze met een flexibele spiegel golven maken, hun eigen schaduw meten, te weten komen hoe een vis door het wateroppervlak naar boven kijkt, een tandenborstel in het water laten breken en met behulp van lampen zelf schaduw maken. Het boekje Wat zie je dan is ook te koop in de museumwinkel.

*Wat zie je dan, doe-tentoontelling voor kinderen in het Natuurmuseum Groningen, Praedinusssingel 59, Groningen. Open di t/m vr 10-17u, za/zo 13-17u. Toegang ƒ3 (4 t/m 12 jr), vanaf 12 jaar ƒ5. Inl 050-3676170

Informatie over activiteiten voor kinderen kunt u sturen naar de Agenda van NRC Handelsblad, Postbus 8987,

3009 TH Rotterdam.

Samenstelling Tonny Schoemaker