Unilever schrapt weer banen in Duitsland

Unilever schrapt dit en volgend jaar 1.500 banen in Duitsland. Momenteel telt de Duitse tak van Unilever 14.500 werknemers. Afgelopen jaar schrapte het voedings- en wasmiddelenconcern in Duitsland ook al 1.000 arbeidsplaatsen. Het doel van Unilever is in Duitsland een concurrerend kostenniveau te realiseren. Tien jaar geleden had Unilever in Duitsland nog 24.000 werknemers. De vakbonden in de vijftien Europese landen waar Unilever actief is, hebben eerder dit jaar nog protest aangetekend tegen de gestaag afnemende werkgelegenheid bij het Brits-Nederlandse concern. De directie heeft steeds geweigerd met de vakbonden op Europees niveau te overleggen. Vermindering van het aantal banen in een bepaald land is volgens Unilever een lokale aangelegenheid. (ANP)