Politie heeft verdachte moord Notorious B.I.G.

De politie van Los Angeles denkt de moordenaar van rapper Notorious B.I.G. op het spoor te zijn. Platenbaas Marion `Suge' Knight, oprichter van het rap-label Death Row Records, wordt er van verdacht achter de moord te zitten. Notorious B.I.G., een succesvolle rap-artiest, werd op 9 maart 1997 neergeschoten in zijn auto, nadat hij een feest in Los Angeles had bezocht.

Knight zit op dit moment een negenjarige gevangenisstraf uit wegens mishandeling. De moord op Notorious B.I.G. was het gevolg van spanningen tussen Death Row Record en de concurrerende firma Bad Boys Entertainment uit New York waarvoor Notorious B.I.G. werkte, denkt de poltie volgens The Los Angeles Times. Zes maanden voor de moord op Notorious B.I.G. werd rapper Tupac Shakur, een van Knight's succesvolste artiesten doodgeschoten. Knight zou hebben geloofd dat werknemers van Bad Boys Entertainment daarvoor verantwoordelijk waren. (AP)