Piccard

De familie Piccard kent een geschiedenis van ballonvaarten en diepzeeduiken. Grootvader Auguste brak een hoogterecord met een zelfgemaakte ballon in 1931 en verbeterde met zoon Jacques het wereldrecord diepzeeduiken in 1953. Zijn kleinzoon Bertrand voltooide op 20 maart dit jaar een ballonvaart rond de wereld. Ter gelegenheid hiervan richt het Spaarnestad Fotoarchief in Haarlem vanaf 25 april een fototentoonstelling `Piccard ontdekt!' in over deze familie. De expositie loopt gelijktijdig met `Fotografen voor Duchenne', een verslag van een project waarin vijftien Nederlandse fotografen, onder wie Diana Blok, Erwin Olaf en Maurice Boyer, hun ontmoeting met een jongen met de ziekte Duchenne vastlegden.

*Spaarnestad Fotoarchief, Groot Heiligland 47, Haarlem. `Fotografen voor Duchenne', van 25 april t/m 25 juli. Di t/m za 12-17u, zo 13-17u. Toegang gratis.