Joost de Suppoost

Zondag 25 april trekt Joost de Suppoost de wijde wereld in. Joost is een mannetje met een hele grote neus (zoals Pinocchio als hij weer eens liegt) en hij is de stripheld van het Rijksmuseum. Vier keer per jaar organiseert hij vrolijke zondagen voor kinderen van diverse leeftijden, elke keer met een ander onderwerp en zondag gaat hij op reis. Zo gaat hij met Jozef en Maria naar Egypte, met behulp van een kamerscherm naar China, met de 17de eeuwse schilder Frans Post naar Brazilië en met de postkoets van Amsterdam naar Gent. Er is een speciale rondleiding door twee vliegende zusjes voor kinderen vanaf 5 jaar, een spannend verhaal op zaal door Jeroen Kramer met accordeonmuziek (vanaf 8 jaar) en bezoekers kunnen natuurlijk ook zelf een speurtocht maken. Ook zijn er voor deze zondagen speciale kindergidsen die ouders en kinderen van 6-10 jaar het Rijksmuseum laten ontdekken.

*Joost de Suppoost trekt de wijde wereld in op zondag 25 april van 11-16u in het Rijksmuseum, Stadhouderskade 42, Amsterdam. De kaarten voor kinderen tot 18 jaar zijn gratis. Ouders zonder museumjaarkaart betalen ƒ15. Inl 020-6747171/172.