INTERNET

Een greep uit de Internetadressen waar informatie over de Rijksdag is te krijgen:

www.baunetz.de/ BauNetz/6orga/baumini/ umzug/mi/mod_mi.htm Een overzicht van de verschillende ministeries. Wanneer worden ze officieel geopend en hoe kan men ze bereiken per bus, tram en metro? Antwoord op deze en andere vragen is hier te vinden. http://userpage.chemie. fu-berlin.de/diverse/ doc/berlin-reg.html Welke attracties (Brandenburger Tor, Berliner Dom) kunnen in de omgeving van de Rijksdag worden bezocht? Deze site bevat veel feitelijke informatie (in het Frans, Duits en Engels) over de stad Berlijn en de geschiedenis van de Rijksdag. Diverse foto's van het gebouw in oude en nieuwe staat. www.bZ-berlin.de/ bz/ecken/reichstag/ reichstag.html Alles over de geschiedenis van de Rijksdag. Voor meer geschiedkundige informatie over de Rijksdagbrand, zie: www.historyplace.com/worldwar2/timeline /reichstag/htm www.beakman.com/ christo/ berlinfacts.html Een Engelstalige site van het kunstenaarspaar Christo en Jeanne-Claude over het vijftienjarige project `verhulling Rijksdag'. Hoe kwam het project tot stand? Wie financierde het? Welke materialen werden er gebruikt? Documentairemaker Jorg Daniel Hissen maakte een film over het artistieke project. De documentaire (lengte: 98 minuten) kan worden opgevraagd bij Jochen Girsch van Brussels Ave, 1/48, Visitandinesstraat, B-1000, Brussel. 00 32 2 511 91 56. www.canisius.de/ internet/projekte/ tiergarten/institutionen/reichstag.htm Speciale aandacht voor de architecten Wallot en Foster, de Duitse Bundestag en de openingsceremonie.