Daf Trucks boekt recordwinst

De winst van Daf Trucks in Eindhoven is vorig jaar naar recordhoogte gestegen. De vrachtwagenproducent behaalde een nettowinst van 276 miljoen gulden, 53 procent meer dan de 180 miljoen een jaar eerder.

Dat blijkt uit het jaarverslag dat de onderneming verplicht heeft gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Daf Trucks maakt de winstcijfers niet actief openbaar; ze worden verwerkt in de cijfers van moederbedrijf Paccar.

Daf maakte al eerder bekend dat de omzet in 1998 met 26,6 procent steeg tot ruim 4,5 miljard gulden en de productie tot 25.825 trucks, eveneens records.

Het eigen vermogen van Daf Trucks kwam vorig jaar uit op 853,3 miljoen. Het balanstotaal steeg van 1.749,8 naar 1.999,6 miljoen gulden.

De vrachtwagenproducent investeerde in 1998 83,5 miljoen. Het marktaandeel in het zwaarste segment steeg in West-Europa van 9,2 tot 10,2 procent. Ook in de iets lichtere vrachtwagens versterkte het Eindhovense bedrijf zijn positie. (ANP)