BEZICHTIGING

De Rijksdag werd afgelopen maandag officieel geopend; tot en met zondag houdt het parlementsgebouw open huis. Bezoekers kunnen kosteloos de glazen koepel bestijgen, over de spiraalvormige loopbrug, om vervolgens uit te rusten in het dakrestaurant. Openingstijden: van 10 tot 18 uur. Reservering niet nodig.

Vanaf 26 april kunnen deze delen van de Rijksdag dagelijks worden bezichtigd van 10 tot 17 uur; het dakrestaurant sluit pas om 24.00 uur. Vanaf de zomer (datum nog niet bekend) worden er ook gratis rondleidingen in de Rijksdag gegeven door de Bezoekersdienst; aan de orde komen onder meer de functies, procedures en de samenstelling van het Duitse parlement. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Groepen van meer dan tien personen moeten tijdig reserveren, telefonisch of schriftelijk.

De parlementszittingen beginnen 6 september. Ze zijn openbaar, maar individuele kaarten moeten een dag van tevoren (voor 12.00 uur) worden aangevraagd en groepskaarten vier weken voor het bezoek.

Voor meer informatie over de Rijksdag: Besucherdienst des Deutschen Reichstages,

00 49 30 227 321 30 31.