Volop vacatures voor Philips-werknemers

Bij Philips zijn de afgelopen week ruim 600 vacatures aangemeld voor de 200 werknemers die hun baan kwijtraken ten gevolge van de sluiting van het bedrijfsonderdeel Flat Panel Displays in Waalre. Het elektronicaconcern verwacht dat vrijwel alle betrokkenen binnen enkele maanden elders aan de slag kunnen. De vacatures zijn afkomstig van andere bedrijfsonderdelen van het concern en van externe ondernemingen. Gedwongen ontslagen zijn nu vrijwel zeker niet meer nodig. Onder de bedrijven die personeel willen overnemen bevinden zich onder meer ASML, Océ en EMI.

Flat Panel Displays maakt platte lcd-beeldschermen. Philips plaatst de productie over naar de joint venture Hosidon and Philips Display Corporation in het Japanse Kobe. In Waalre werken nu nog 270 mensen. Daarvan plaatst Philips er 70 intern over naar andere fabrieken in Heerlen en Eindhoven. (ANP)