Personalia

Hoofdredacteur Tamarah Benima verlaat per 1 juli het Nieuw Israelietisch Weekblad (NIW), het opinieblad voor de joodse gemeenschap in Nederland. Benima (48) wil het na 7,5 jaar hard werken rustiger aandoen en zich minder met management bezighouden, zo heeft ze dinsdag gezegd. Benima is de eerste vrouwelijke hoofdredacteur van het NIW. Ze volgde in 1992 Mau Kopuit op, die eerder dat jaar was overleden. Benima begon in 1980 als redacteur bij het oudste opinieblad in Nederland. In 1983 was ze NIW-correspondent in Israel. Het NIW heeft 6.000 abonnees. Naar schatting krijgt 80 procent van de 30.000 joden in Nederland het blad onder ogen. Als hoofdredacteur heeft Benima altijd willen benadrukken dat de joodse gemeenschap groter is dan de georganiseerde joodse gemeenschap. Daarom ruimde de redactie meer plaats in voor interviews met mensen die verder van het georganiseerde joodse leven afstaan. Benima, die werd opgeleid tot fysiotherapeute, zal columns gaan schrijven en als freelancer gaan werken. ,,Ik zie wel wat er komt.''