Nynke La Porte, verslaggever bij het ...

Nynke La Porte, verslaggever bij het actualiteitenprogramma Morgen gebeurt het van Net5 en onlangs bekend geworden doordat ze tijdens het maken van een reportage in Servië samen met haar Roemeense cameraman door Serviërs werd gearresteerd en enkele dagen voor de buitenwereld spoorloos was: ,,Ik heb bij RTL Nieuws gezeten en daar werkten overwegend mannen. Dat heeft me altijd dwarsgezeten. Tussen hoe mannen en vrouwen werken, bestaat een verschil, ook in de journalistiek en zeker bij de verslaggeving. Vrouwen letten op andere dingen, geven misschien meer verdieping aan bepaalde onderwerpen. Kwalitatief zijn vrouwen net zo goed als mannen. Bij Morgen gebeurt het en bij Net5 werken veel meer vrouwen dan mannen. Of dat komt doordat het een nieuw station is of dat er een verschuiving in de media plaatsvindt en er nu meer vrouwen dan mannen in de journalistiek werken, weet ik niet. Voor mij was het een bewuste keuze om daar te gaan werken. Ik zat bij een persbureau in Londen en wilde iets nieuws proberen. Het is een risico, natuurlijk, zo'n nieuw station, maar het is een kans die ik met beide handen heb gegrepen. Carrière boven kinderen? Van kinderen is voorlopig geen sprake.''

(Foto Evelyne Jacq)