Marseille tegen Parma in finale UEFA Cup

Laurent Blanc heeft voetbalclub Olympique Marseille in de finale van het UEFA-Cuptoernooi gebracht. Dankzij een benutte strafschop van de Franse aanvoerder eindigde het duel bij Bologna in 1-1. Na de 0-0 in de eerste wedstrijd van de halve finale staat niet Bologna maar Olympique Marseille op 12 mei in de eindstrijd.

In de finale treft de Franse lijstaanvoerder opnieuw een Italiaanse tegenstander. Parma kende voor eigen publiek weinig problemen met Atlético Madrid: 2-1. De Spanjaarden, die de thuiswedstrijd al met 3-1 hadden verloren, speelden een kansloze wedstrijd.

Balbo ontnam de Madrilenen in de 35ste minuut het laatste sprankje hoop op een ticket voor de finale. Roberto profiteerde van de Italiaanse gemakzucht en tekende in de 63ste minuut voor de gelijkmaker: 1-1. Chiesa bepaalde zes minuten voor tijd de eindstand op 2-1. (ANP)