Kuiper in bestuur ABN Amro

J.Ch.L. (Joost) Kuiper wordt volgende maand lid van het bestuur van ABN Amro. Kuiper, nu directeur Treasury & Fixed Income bij de bank, wordt samen met J.M. de Jong verantwoordelijk voor de divisie buitenland. Kuiper was eerder directievoorzitter van MeesPierson, directeur van de EOE Optiebeurs en manager bij de voormalige Amro bank.

Binnen het bestuur neemt financiële topman T. de Swaan het voorzitterschap van de divisie Risk Management over van De Jong, die voorzitter van de divisie Buitenland wordt. Gespeculeerd wordt dat De Jong, doordat Kuiper zich ook op Buitenland gaat richten, zich kan voorbereiden op opvolging van bestuursvoorzitter mr. P.J. Kalff, die in 2000 met pensioen gaat. Desgevraagd zei Kalff vanmorgen dat pas deze herfst een besluit valt over zijn opvolger.