Feyenoord kan zondag toch titel binnenhalen

De competitiewedstrijd Feyenoord-NAC gaat toch door. NAC heeft zich neergelegd bij de argumenten van de KNVB om de wedstrijd niet van het programma te halen, zoals de Bredase club had gevraagd. Feyenoord kan zondag de landstitel bemachtigen. De Rotterdammers hebben aan een gelijkspel genoeg. De gemeente Rotterdam houdt bij de huldiging op de Coolsingel zondagavond rekening met een kwart miljoen supporters.

NAC dreigde maandag wegens competitievervalsing niet tegen de aanstaande kampioen aan te treden. ,,Uit een fax van de KNVB blijkt dat de risico's van niet spelen groot zijn'', zei algemeen directeur R. Oltmans. ,,Het kan ons bijvoorbeeld punten kosten. Dat is iets wat we absoluut niet kunnen gebruiken.''

NAC, de nummer laatst in de eredivisie, voelde zich benadeeld in zijn strijd tegen rechtstreekse degradatie toen burgemeester Wöltgens van Kerkrade maandag de confrontatie van Feyenoord tegen Roda JC verbood. Dat duel zou vanavond worden gespeeld en bij een gelijkspel zouden de Rotterdammers de landstitel hebben behaald. Wöltgens was bang voor ongeregeldheden omdat er veel meer Feyenoord-fans naar Kerkrade dreigden te komen dan er kaarten beschikbaar waren gesteld. De Bredase club vindt dat de competitie in de eindfase evenwichtig moet verlopen en wil dat Feyenoord eerst tegen Roda JC speelt.

Feyenoord heeft bij Roda JC en de gemeente Kerkrade een schadeclaim ingediend voor geleden financiële schade in verband met de verboden wedstrijd. De Rotterdammers hadden wegens het verwachte kampioenschap allerlei activiteiten gepland in het eigen stadion. Roda JC heeft al laten weten niet te zullen betalen.

De gemeente Rotterdam heeft voor het eventuele kampioensfeest zondagavond uitgebreide maatregelen genomen. De Coolsingel wordt voor alle verkeer afgesloten. Cafés mogen zondag tot vier uur 's ochtends open blijven.