Diners Club te klein voor dure euro

De exclusieve credit card Diners Club heeft te weinig klanten om rendabel op te boksen tegen grote concurrenten als Visa en EuroCard/MasterCard. Met de hoge kosten voor omschakeling naar de euro en het millennium in het vooruitzicht schrapt Diners Club in de Benelux 90 van de 150 banen.Het Nederlandse marketing-kantoor van Diners Club International, met vijftien werknemers, blijft gehandhaafd. De afhandeling van transacties, die nu in Brussel zit, gaat het bedrijf echter zo goed als zeker overplaatsen naar voor loonkosten goedkopere Dublin. Diners Club, een onderdeel van de aan de Citibank gelieerde Citigroup, lijdt al enkele jaren onder de lage brutomarges van 2 tot 3 procent. Daar moeten de kortingen aan grote klanten, zoals banken, nog vanaf. In 1997 leed de zelfstandige Benelux franchise-organisatie van Diners Club een verlies van 77 miljoen frank (4,2 miljoen gulden). (ANP)