Bank eist sanctie tegen lastige klant

De Rabobank in het Noord-Limburgse Gennep eist vrijdag voor de rechtbank in Roermond in kort geding een straatverbod tegen een voormalige klant uit die plaats. De man zou de bank en diens medewerkers al jaren bestoken met raambiljetten en persoonlijke bedreigingen.

De man wil naar aanleiding van een conflict uit 1992 een schadevergoeding zien van 1,6 miljoen gulden. De bank peinst daar niet over. Rabobank Nederland spreekt van een ,,treurige geschiedenis'', waarin medewerkers zijn beschadigd en angst is aangejaagd.

Recent heeft de Gennepenaar de leiding van de bank en bankemployes in strooibiljetten oplichters genoemd en vergeleken met de Servische leider Miloševic. Ook confronteerde hij de bankdirectie met plaatjes van de 'Killing fields', de velden vol doodshoofden in Cambodja.

De Rabobank vergelijkt het gedrag van de man inmiddels met ,,stalking''. De Gennepenaar stuurt volgens E. van Doeselaar van Rabobank Nederland faxen over de hele wereld, waarin hij officiële instanties aanspoort geen zaken meer met de bank te doen.

Gesprekken met de man hebben tot niets geleid. ,,In eerste instantie lijkt het een heel normale man waar goed mee te praten valt. Maar als het erop aankomt, kan hij ons absoluut niet duidelijk maken waar zijn vordering op is gebaseerd. Wij willen hem best helpen bij het financieren van een nieuw huis of bedrijf, maar hij weigert te praten over een oplossing'', zegt Van Doeselaar. (ANP)