Schickedanz en Karstadt fuseren

De Duitse bedrijven Schickedanz en Karstadt hebben maandag aangekondigd te fuseren. De nieuwe onderneming gaat Karstadt Quelle heten en wordt met een jaaromzet van 33 miljard mark (37 miljard gulden) één van de grootste detailhandelsconcerns in Europa.

Schickedanz verwierf vorig jaar al een controlerend belang van 48 procent in Karstadt. Het belangrijkste onderdeel van Schickedanz is de Quelle-groep (onder meer postorders en fotowinkels). Die behaalde vorig jaar een omzet van 12,1 miljard mark met 27.000 werknemers. Karstadt heeft 212 warenhuizen onder de namen Karstadt en Hertie. De onderneming is ook actief in de postorderbranche via dochterbedrijf Neckermann Versand. Karstadt heeft 90.000 werknemers en behaalde vorig jaar een omzet van 21 miljard mark. (DPA, ANP)