Overname Boël stap dichterbij

Het personeel van de Belgische Hoogovens-participatie Usines Gustave Boël heeft maandag ingestemd met een sociaal plan voor overname door het Zwitsers-Italiaanse concern Duferco. Dat maakt de weg vrij voor een akkoord met de schuldeisers, die zich vandaag moeten uitspreken.

Hoogovens had al eerder aangekondigd zich terug te trekken uit het verouderde bedrijf in La Louvière na zware verliezen, aanhoudende problemen met de Waalse vakbonden en het afwijzen van een reddingsplan door de regionale regering. Deze eiste een banengarantie, alvorens extra staatssteun te geven. In de boeken van Hoogovens is de verlieslijdende participatie van 50 procent al afgeschreven. Voor een symbolische som verkoopt het Nederlandse concern dat belang nu aan Duferco. De overige 50 procent, in handen van de familie Boël, gaat ook over naar dezelfde onderneming. (ANP)