Leerlingen Uden kopen drugs onder schooltijd

De politie in het Brabantse Uden vermoedt dat tientallen scholieren de afgelopen maanden onder schooltijd drugs hebben gekocht bij een plaatselijke handelaar. De 33-jarige man handelde vanuit zijn woonhuis in softdrugs. Vlak daarbij liggen twee middelbare scholen.

De politie kwam de Udenaar volgens een woordvoerster op het spoor dankzij eigen speurwerk. Ook waren er klachten uit de buurt binnengekomen. De man is samen met zijn 32-jarige echtgenote en 14-jarige zoon aangehouden. Ook heeft de politie zes scholieren van 16 en 17 jaar opgepakt, kort nadat ze bij de hoofdverdachte op bezoek waren geweest. Drie van hen hadden softdrugs bij zich.

De politie heeft bij de man uit Uden een kleine hoeveelheid drugs en geld in beslag genomen. Op de hoofdverdachte na zijn alle arrestanten na hun verhoor naar huis gestuurd. (ANP)