KPN vaart wel bij geruchten

KPN profiteerde ook vanochtend van de speculaties over een mogelijke fusie tussen Deutsche Telekom en Telecom Italia. Sinds het bekendworden van het fusievoornemen van de Duitse en Italiaanse telecommunicatieconcerns stijgt de koers van KPN op het Damrak. Zelfs in de neergaande beurs van vanochtend ging KPN nog 60 eurocent omhoog naar 41,00 euro.

Door de lagere dollar en het verlies van Wall Street gisteren gingen de koersen op het Damrak vanochtend over een breed front omlaag. De winst van gisteren ging daardoor deels verloren. De AEX stond kort na het middaguur op 553,44 punten, een verlies van 5,95.

De koersdalingen gingen gepaard met zeer lage omzetten. Vooral de fondsen die gisteren nog een flinke winst boekten zakten vanochtend snel terug. Volgens handelaren was dat een gevolg van winstnemingen. Hoogovens daalde 90 eurocent naar 38,75, Stork verloor eveneens 90 eurocent op 21,05 en IHC kalfde 1,75 euro af op 42,60. Sterke dalers waren de elektronica- en hightechfondsen. ASML kalfde 1,75 af op 40,50 euro. Philips moest 2,55 euro inleveren op 77,70 euro. De kwakkelende automatiseerder Baan ging een eurokwartje omlaag op 7,50 euro.

Het aantal stijgers onder de hoofdfondsen was gering. Akzo steeg drie eurodubbeltjes naar 41,90. Onder de AMX-fondsen was Pakhoed de grootste stijger, 55 eurocent naar 21,00 euro.