Internationale beurzen

LONDEN

De beurs van Londen ging vanochtend omlaag door winstnemingen van beleggers. Vooral fondsen in de financiële en farmaciesector, waarvan de koersen vorige week flink waren gestegen, moesten een stap terug doen. De FTSE-index noteerde vanochtend 132,3 punten lager (2,03 procent).

FRANKFURT

De beurs in Frankfurt stond vanochtend onder druk door speculaties over een fusie tussen Deutsche Telekom en Telecom Italia, waardoor het grootste telecombedrijf van Europa zou ontstaan. Een vanochtend in Duitsland geplande persconferentie over dit onderwerp werd uitgesteld tot (waarschijnlijk) morgen. De koers van Deutsche Telekom ging daarop 0,80 euro omlaag naar 37,10. De DAX-index was 75,69 punten lager op 5144,46

PARIJS

De CAC-index in Parijs daalde 2,12 procent naar 92,98. Dit gebeurde mede onder invloed van France Telecom, dat ruim 3 procent aan waarde verloor. Analisten weten het verlies aan het feit dat France Telecom na een mogelijke fusie tussen Deutsche Telekom en Telecom Italia in Europa op achterstand dreigt te raken.

TOKIO

De Nikkei-index op de effectenbeurs van Tokio sloot vandaag met 22,90 punten winst op 16.697,11. De andere beurzen in Azië vertoonden een gevarieerd beeld. De beurs van Zuid-Korea boekte een winst van 0,5 procent, Australië ging 0,7 procent naar beneden. In Hongkong waren de aandelenkoersen rond het middaguur gemiddeld 1 procent lager.

NEW YORK

De handel in New York eindigde gisteren in een anticlimax. Halverwege de dag kende de Dow Jones-index nog bijna 250 punten winst, maar de dag werd afgesloten met 53,36 punten verlies op 10.440,53. De Nasdaq-beurs ging daalde zelfs 5,6 procent.