Grote uitzendbureaus verliezen terrein

De tien grootste uitzendbureaus hebben in 1998 opnieuw marktaandeel verloren. De concerns hadden vorig jaar 89,1 procent van de markt in handen, in 1997 bedroeg dit nog 89,7 procent. De omzet steeg met 22,9 procent naar bijna 14 miljard gulden, blijkt uit een onderzoek van het vakblad Flexmarkt. Het lukte Randstad, Unique, Content en Brunel hun marktaandeel vorig jaar te vergroten. Minder fortuinlijk waren Start, Vedior en Adecco. In de top-10 was nauwelijks sprake van verschuivingen. Unique wisselde met Manpower van plaats, en belandde van de zesde op de vijfde plek. Randstad staat met een marktaandeel van 38,6 procent onbetwist aan kop, gevolgd door Start en Vedior.In de laagste regionen zijn Brunel, Vebego Services en Select Appointments te vinden. (ANP)