8 doden aan grens India-Bangladesh

Grenswachten van India en Bangladesh hebben gisteren een vuurgevecht geleverd bij een dorp aan hun grens, waarbij ten minste acht mensen het leven hebben gelaten en tien gewond zijn geraakt. Dat heeft de regering van Bangladesh vanmorgen bekendgemaakt. Bengaalse ambtenaren namen onmiddellijk na de negen uur durende schermutseling bij Jamalpur, 128 kilometer ten westen van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, contact op met hun Indiase ambtgenoten. Bangladesh heeft geen formeel protest ingediend bij India. Onder de doden waren vijf Bengaalse dorpelingen en een grenswacht. Ook twee Indiase grenswachten zijn gedood. Het gevecht begon nadat Indiase grenswachten een Bengaalse boer hadden doodgeschoten in Jamalpur. India en Bangladesh hebben een 2.500 kilometer lange gemeenschappelijke grens, waarvan sommige stukken omstreden zijn. (AP)