SPENCE

De Canadese gitarist Skip Spence, lid van de eerste bezetting van de legendarische rockgroep Jefferson Airplane, is vrijdag op 52-jarige leeftijd in Santa Cruz overleden aan longkanker. De dood van Alexander Lee `Skip' Spence, die ook leed aan schizofrenie en alcoholisme, komt enkele weken voor het verschijnen van de cd More Oar, waarop Spence wordt geëerd met songs van Beck, Robert Plant, Tom Waits en leden van R.E.M. De cd is geïnspireerd door Spence's solo album Oar (1969), waarop Spence alle instrumenten bespeelde, en die binnenkort wordt heruitgebracht. Spence, die pas leerde drummen toen hij drummer was van Jefferson Airplane, verliet die groep in 1966 en was toen een van de oprichters van Moby Grape. Later gaf hij de San Francisco Bay-band Pud een nieuwe naam: de Doobie Brothers. (AP)