Selectie: Radio

Opium. Dick Klees praat met schrijfster Kristien Hemmerechts over haar nieuwste roman De Tuin der Onschuldigen, het schrijversvak, de kritiek en het leven in de openbaarheid. Radio 1, 20.00-22.04u.

De Avonden. O.a. een gesprek over muziek en oorlog op de Balkan. Met radiomaker Stan Rijven en cultureel antropoloog Rob Boonzajer Flaes. En ook praat Sarah Verroen met schrijver Alfred Birney over vrouwen, liefde en man-vrouw patronen, naar aanleiding van zijn nieuwe verhalenbundel Fantasia. Radio 5, 22.02-24.00u.

De Radio 5 Documentaire. Naar aanleiding van het staatsbezoek van Koningin Beatrix aan China, reist correspondent Fons Tuinstra met de trein van Shanghai naar het toeristenoord Hangzhou om verslag te doen van de culturele uitwisseling tussen Chinezen en Hollanders. Radio 5, morgen, 13.00-13.45u.