Recordscore van hockeyers

Met een recordaantal doelpunten hebben de hockeyers gisteren de reguliere competitie afgesloten. In zes duels werd maar liefst 43 keer gescoord, een gemiddelde van ruim 7,1 per wedstrijd. Zaterdag beginnen de halve finales van de strijd om de landstitel. Daarin speelt Den Bosch tegen Oranje Zwart, HGC treft Bloemendaal.

Het duel tussen koploper Bloemendaal en achtervolger Oranje Zwart gold gisteren als een generale repetitie voor de play-offs. Die viel met 5-3 uit in het voordeel van de ploeg uit Eindhoven, dat daarmee de tweede plaats op de ranglijst veiligstelde. In de halve finales van de play-offs levert dat het thuisvoordeel bij een eventueel derde duel. Voor Bloemendaal betekende het pas de tweede nederlaag van het seizoen.

Bloemendaal begon gisteren voortvarend. Al na drie minuten nam de thuisploeg de leiding door een treffer van international Teun de Nooijer. Maar nog voor rust kwam Oranje Zwart langszij, via doelpunten van Jay Stacy (strafcorner) en een tip-in van Han Werps. Na rust stelden opnieuw Werps, Pim Wijzenbeek en Max Allers de zege veilig. Bloemendaal-aanvoerder Diederik van Weel gaf met een rake strafcorner en strafbal de score een dragelijk aanzien.

Amsterdam besloot het teleurstellend verlopen seizoen met een 6-4 overwinning op HDM. Aanvaller Erwin Peters speelde zijn laatste wedstrijd voor de vice-landskampioen. Bij Hurley vierden Michiel Ponsen en oud-international Remco Koster hun afscheid met een doelpunt in het met 2-1 gewonnen duel tegen HGC.

In de vrouwencompetitie maken Laren en HGC zondag in de laatste speelronde uit wie Amsterdam, Den Bosch en Rotterdam vergezeld in de play-offs. Beide ploegen wonnen gisteren, respectievelijk van Hurley (2-0) en Oranje Zwart (1-3). Laren heeft twee voorsprong op HGC en derhalve genoeg aan een gelijkspel.

Ook in de onderste regionen valt de beslissing pas op de slotdag. Hurley, de nummer elf van de ranglijst, treft zondag Hilversum, dat de tiende plaats bezet en één punt voorsprong heeft. Een gelijkspel volstaat voor de ploeg uit 't Gooi, die vorig seizoen ook pas op de valreep degradatie wist te voorkomen. MOP gleed gisteren definitief af naar de overgangsklasse, ondanks de tweede zege van het seizoen: 1-0 tegen Hilversum.