Milan nadert koploper Lazio tot een punt

In de Italiaanse voetbalcompetitie staat de positie van koploper Lazio Roma onder druk na de verrassende 3-1 nederlaag tegen Juventus. Met nog vijf duels te spelen is AC Milan de lijstaanvoerder inmiddels tot één punt genaderd. Milan versloeg Udinese met 5-1. Fiorentina kan de scudetto na de 3-0 nederlaag bij Bologna vergeten.

Lazio heeft in de slotfase de zenuwen niet meer in bedwang. Na de nederlaag van vorige week tegen stadgenoot AS Roma bleek nu Juventus te sterk. Voor de ploeg uit Turijn scoorde de Fransman Henry twee keer. Amoruso nam het derde doelpunt voor zijn rekening. Juventus kan overmorgen voor eigen publiek ten koste van Manchester United de finale van de Champions League bereiken.

Milan profiteerde van het verval bij Lazio en won eenvoudig van Udinese. Bierhoff en Boban hadden beiden met twee treffers een groot aandeel in de 5-1 zege. Milan heeft in acht dagen tijd zes punten goed gemaakt op koploper Lazio. In tegenstelling tot Milan profiteerde Fiorentina niet van de tweede achtereenvolgende nederlaag van Lazio. Bologna bleek met 3-0 te sterk, waardoor de club uit Florence nog altijd vijf punten achterstand heeft op Lazio.

Inter Milaan ontbreekt volgend seizoen in de strijd om de Champions League. De club speelde in San Siro met 1-1 gelijk tegen het laaggeklaseerde Vicenza en bezet de negende plaats op de ranglijst. Ronaldo maakte het enige doelpunt voor Inter. De Braziliaan benutte een strafschop. Het publiek reageerde furieus op de povere prestatie. Onder politiebescherming moesten de Inter-spelers na afloop van het veld.

In Engeland heeft koploper Manchester United de voorsprong vergroot op achtervolger Chelsea. De ploeg uit Londen verspeelde gisteren in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Leicester City twee punten, 2-2. Chelsea heeft nu zes verliespunten meer dan United. Arsenal heeft één duel minder gespeeld. Vanavond kan de Londense titelverdediger de achterstand verkleinen bij winst op Wimbledon.

Vier dagen na het bereiken van de finale van de FA Cup ten koste van Arsenal won United zaterdag voor 55.000 toeschouwers met 3-0 van Sheffield Wednesday. S⊘lskjaer, Sheringham en Scholes maakten de doelpunten.

Liverpool is de weg kwijt zonder de geblesseerde sterspeler Michael Owen. The Reds verloren met 1-0 van Aston Villa. Robbie Fowler, geschorst wegens een provocerend gebaar in het duel tegen Everton, liep gisteren een gebroken neus op bij een vechtpartij.

In Spanje blijft Barcelona aan de winnende hand. Doelpunten van Frank de Boer en Patrick Kluivert bezorgden de ploeg van trainer Louis van Gaal een 2-1 overwinning op Real Mallorca. De voorsprong op nummer twee Celta de Vigo bedraagt met nog acht duels te spelen negen punten. De enige smet op de feestvreugde was een rode kaart voor Phillip Cocu. De voormalige PSV'er kreeg rood nadat hij opzettelijk hands had gemaakt in het strafschopgebied.