Joint-venture ING in Australië

Bankverzekeraar ING gaat via zijn Australische dochter Mercantile Mutual een joint venture aan met verzekeraar QBE. De nieuwe combinatie zal zich helemaal toeleggen op schadeverzekeringen. QBE Mercantile Mutual komt met een beheerd premie-inkomen van 1,25 miljard Australische dollar (1,65 miljard gulden) in de top-5 van grootste schadeverzekeraars in Australië. De samenwerking moet ,,al twee jaar na de start'' een kostenvoordeel van 45 miljoen Australische dollar per jaar opleveren. Het vermogensbeheer-, levensverzekerings- en pensioenbedrijf van Mercantile Mutual blijven buiten de joint venture.

In Australië voerde ING vorig jaar het premie-inkomen uit levensverzekeringen met bijna 50 procent op tot 3,9 miljard gulden. Het schadebedrijf had het daarentegen zwaar; het premie-inkomen daalde met ruim 10 procent tot 566 miljoen gulen. ,,Zware stormen'' en ,,ontoereikende premieniveaus'' waren daar de reden van, aldus het jaarverslag van ING. (ANP)