Harry Mulisch schrijft geschenk Boekenweek 2000

Harry Mulisch schrijft het Boekenweekgeschenk voor volgend jaar. De stichting CPNB, die de Boekenweek organiseert, heeft hem daartoe uitgenodigd. Het thema van de 65e editie van de week is `Lectori Salutem – verhalen uit de klassieke oudheid'.

De Boekenweek 2000 gaat vooral over verhalen uit de periode van ongeveer 800 voor Christus tot 300 na Christus. Ook wordt ingegaan op de invloed van de verhalen uit de Griekse en Romeinse oudheid op de literatuur van de eeuwen erna. De Boekenweek wordt gehouden van 15 tot en met 25 maart. Mulisch' eerste roman, Archibald Strohalm, kwam uit in 1952. Later volgden onder meer Het stenen bruidsbed, Voer voor psychologen, Bericht aan de rattenkoning en De aanslag. Het zeven jaar geleden verschenen De ontdekking van de hemel wordt beschouwd als zijn magnum opus en werd onder meer bekroond met de Multatuliprijs. (ANP)