CONCOURS

Het Prinses Christina Concours voor jeugdig Nederlands muzikaal talent is gistermiddag in het Lucent Danstheater in Den Haag gewonnen door de 16-jarige Wassenaarse pianist Christopher Devine. Hij kreeg naast een optreden met het Residentie Orkest ook de Koninklijk Concertgebouworkest Prijs, de Young Pianist Foundation Prijs en de Radio West Prijs. Bij de acht finalisten waren er verder in de categorie tot dertien jaar prijzen voor onder anderen de violiste Lisa Jacobs uit Utrecht en de pianiste Lestari Scholtes uit Oosterhout. Een tweede prijs kende de jury onder voorzitterschap van violist Theo Olof toe aan de trombonist Quirijn van den Bijlaard uit Bennekom. Het concours, dat dit jaar dertig jaar bestaat, zal volgend jaar voor het laatst worden georganiseerd door de initiatiefnemer, de zanger Ruud van der Meer.