Ballet weigert `peervormigen'

Het English National Ballet zal dit jaar op tournee gaan met een internationaal gezelschap waarin Britse dansers en danseressen ontbreken. Volgens de Sunday Times heeft het gezelschap Britse ballerina's afgewezen vanwege hun `peervormige lichamen'. Mannelijke dansers van eigen bodem wordt verweten te slap te zijn. Derek Dane, artistiek directeur van het English National Ballet, zoekt de oorzaak van het probleem in de Britse eetgewoonten. Op de vraag `Waarom brengt ons land geen grote ballettalenten voort?' antwoordde hij dat `de schuld moet worden gezocht bij de vorm van het Britse lichaam'. Verder zegt hij: ,,Engelse dansers hebben een gedrongen postuur, niet erg goede voeten en brede schouders. Ze kunnen alle stappen wel maken maar hun presentatie is onesthetisch.'' (Reuters)