Aanslag in Londense wijk onopgehelderd

De Britse autoriteiten tasten nog in het duister over wie verantwoordelijk is voor de bomaanslag in de Zuid-Londense wijk Brixton, waarbij tientallen mensen gewond raakten. Een spijkerbom explodeerde zaterdagmiddag in een drukke winkelstraat. Vier van de slachtoffers zijn er zeer slecht aan toe. De politie heeft betrokkenheid van Noord-Ierse terreurorganisaties uitgesloten. Het zou volgens de politie kunnen gaan om een afrekening tussen drugsbendes die in de wijk zeer actief zijn. Een racistisch motief acht de politie onwaarschijnlijk. Brixton, waar het overgrote deel van de bevolking niet-blank is, werd in de jaren tachtig geteisterd door ernstige rassenrellen. Maar volgens de autoriteiten maakte de bom ,,geen enkel onderscheid'' tussen bevolkingsgroepen. (AP, Reuters, AFP)